Още две общини обявиха бедствено положение

OFFNews 27 януари 2012 в 12:19 1376 0

Снимка: mitkochanev, OFFRoad-Bulgaria
Снимка: mitkochanev, OFFRoad-Bulgaria

В община Суворово е обявено бедствено положение заради лошите атмосферни условия. Бедствено положение е обявено и в община Аксаково, съобщиха от администрацията на общината.Остава бедственото положение в общините Своге, Годеч, Ловеч, Иваново, Лесичово, Батак, Велинград, Баните, Попово и Смолян. Без електрозахранване са все още над 120 селища, в други 7 е нарушено водоснабдяването.

Повече от 40 души са евакуирани през тази нощ от закъсали автомобили на автомагистрала „Хемус“, съобщи началникът на службата за пожарна безопасност във Варна Тихомир Тотев на среща на Кризисния щаб, свикана от областния управител Данчо Симеонов.

Бебе на 11 месеца от село Рояк, община Дългопол, е било превозено с противопожарен автомобил до болницата в Провадия, тъй като линейката не е могла да стигне до селото, допълни ръководителят на Центъра за спешна помощ д-р Мая Рашева. Линейка не е достигнала и до 54-годишен мъж в село Синдел. Лекарите са се отзовали на 105 адреса, 29 души, между които девет деца, са били хоспитализирани.

Най-важното
Всички новини