Окупацията на ЦИК от БНС-НД в снимки

OFFNews 25 септември 2014 в 15:45 3871 1

Снимки показват как е протекла окупацията на сградата на бившия Партиен дом, в която се помещава Централната избирателна комисия (ЦИК).

Вчера Боян Расате и кандидат-депутати от партия "Български национален съюз- НД" (БНС-НД) влязоха в сградата на пл. "Княз Александър I" и отказаха да излязат, докато не разговарят с предстваител на ЦИК.

Националистите обясниха, че са крайно афектирани от действията на Комисията, защото спряла техния предизборен клип, в който участва дете. Те допълниха, че ДПС също имат дете в водеото си, но то не е спряно.

Расате подчерта пред OFFNews, че окупацията не е била предизборен ход за набиране на популярност. До нея се стигнало защото националистите защитавали принципи.

"Мотивите ни да окупираме сградата, в която ЦИК заседава, бяха, че тя погазва българските закони, които постановяват върховенство на закона и равнопоставеност на политическите субекти пред закона", заяви лидерът на БНС- НД.

Днес по обяд кандидат-депутатите напуснаха сградата на бившия Партиен дом, защото "среща с представители на ЦИК е невъзможна, но въпреки това окупацията е постигна целта си, след като получи широка гласност".

Най-важното
Всички новини
X

Да помогнем на украинските деца!