NIDays 2016: най-големите инженерни умове се събраха в името на науката

OFFNews 06 ноември 2016 в 13:05 2630 0

За поредна година в София се проведе едно от най-авторитетните събития в България, носещо името NIDays.

Конференцията бе организирана от National Instruments и имаше за цел да запознае присъстващите с различни проекти, разработени в тясно сътрудничество с NI. Срещата събра големи инженерни умове от цяла България, допринесли за развитието на инженерните науки, научната сфера и образованието.

Допълнителна възможност за присъстващите представляваха и специално проведени обучения по предварително обявени теми. Основната цел на конференцията бе да осигури директен контакт с инженерите от National Instruments и да запознае участниците с най-новите разработки в областта на технологията, някои от които изложени за първи път на българския пазар.

Програмата на събитието беше разнообразна и включваше научни лекции, презентации, както и демонстрации с тестове върху продукти, измерване и контрол.

Специално участие в мероприятието взе БТЛ Индъстрийз, международна фирма, пионер в разработването на високотехнологична медицинска апаратура. На своя щанд, компанията представи някои от последните си разработки, които предизвикаха изключително голям интерес. Присъстващите имаха възможността да се запознаят отблизо с устройството и функциите на революционните продукти с марка БТЛ.

Проявилите интерес, можеха и да се срещнат с представители на компанията, както и да получат информация от членове на тестовия отдел на R&D центъра в София и HR отдела.
Освен, че представиха своите продукти, дело на инженери и техници от цял свят, ръководителят на Тест отдела на фирмата, инж. Росен Максимов, изнесе презентация на тема „Базова тестова система за електронни модули“.

Събитието NIDays протече в общо две части и две зали- Сесия 1, която се състоя в зала Сердика и Сесия 2 - в зала Средец. В лекциите взеха участие инженери и представители на NI, лектори от Техническия университет, както и водещи компании на българския пазар.

Най-важното
Всички новини