Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Иво Прокопиев завежда нова серия дела срещу Бареков

OFFNews 23 януари 2017 в 14:05 4077 4

Бизнесменът Иво Прокопиев ще заведе нова серия дела срещу бившия лидер на "България без цензура" и настоящ на "Презареди БГ" Николай Бареков, който пред телевизията на Делян Пеевски "Канал 3" обяви, че ще внесе сигнал в прокуратурата за данъчни измами срещу издателя, експрезидента Росен Плевнелиев и съпругите им.

"Заедно с адвокатския ми екип подготвяме завеждането на нова серия дела срещу г-н Николай Бареков, заради разпространените в последните седмици множество неверни твърдения, обиди и клевети срещу мен, близките ми и бизнеса ми.  Това поведение е обществен рецидив. В миналото г-н Бареков няколко пъти е повеждал подобни кампании срещу мен, за което вече е осъден за същите или подобни твърдения и обидни квалификации", заяви издателят на "Капитал" и "Дневник" в изявление до медиите.

Той обяснява и че вече е осъдил на две инстанции Николай Бареков и сайта му bnews.bg за причинени вреди, чрез разпространени клевети и обиди за над 30 000 лева обезщетение, лихви и разноски. Предстои произнасяне на третата инстанция, но обезщетенията са събрани.

Издателската група „Икономедиа“ също заведе и спечели дело срещу Николай Бареков за използването на снимки без разрешение и без заплатени авторски права. Делото е потвърдено на две инстанции, обезщетенията също са събрани, посочва още Прокопиев.

Бизнесменът припомня и че през 2012 г. е завел наказателно дело от частен характер за клевета срещу Бареков с допуснат граждански иск от 1 000 000 лв., което до момента е най-високият допуснат граждански иск в България.

"Във финалната фаза на делото г-н Бареков получи депутатски имунитет като член на Европейския парламент. По тази причина делото към момента е временно прекратено. При отпадане на имунитета му то е бъде възобновено", разяснява издателят.

Прокопиев индиректно критикува и прокуратурата:

"Независимо от агресивните опити правосъдието да бъде похитено, вярвам че България е правова държава. Ще продължа да завеждам нови искове срещу г-н Николай Бареков и всички други фалшиви говорители, които изпълняват главните роли в поръчковите медийни кампании за дискредитиране на неудобните обществени фигури. Тези кампании нямат общо нито с истината, нито с журналистиката, а целят единствено защита на властващия корупционен модел на държавно управление."

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

42249

4

Denis Rizanov

23.01 2017 в 18:17

Я! тоя още ли не си е плюл на петите и не е драснал за Хонг Конг?!

13604

3

In Trum we trust

23.01 2017 в 17:32

До предния: да бе щото той Прокопиев няма ДС генезис нали? Я се поинтересувай как беше назначен за капиталист, кой е баща му и брат му.

12291

2

Георгиев

23.01 2017 в 17:06

Успех на Иво срещу чалгаря Бареков с "импрувнатия" английски и неговите нови благодетели библиотекари от ДС!
 
X

Подкастът на OFFNews