Ген. Михов: АБВ няма да приложи на БСП маньовъра на коча

OFFNews 06 април 2014 в 18:11 4049 5

АБВ няма да приложи маньовъра на коча - да заобиколи БСП отляво или от дясно, нито ще мине през БСП. По-важното е държавата да стане социална, а няма как да има социална държава без възстановена, реанимирана икономика и силни въоръжени сили.

Това каза ген. Михо Михов – втори в листата на АБВ за евроизборите, в предаването „Всяка неделя” на Нова телевизия.

По думите му появата на нови политически формации ще даде възможност на избирателите да разпределят правилно гласовете си и да се приложи реално  европейския демократизъм.

„Проблемът на БСП е заразителен с това, че пропагандираме демократично общество в България, а в същото време демократичното общество в прехода не се състоя по партийна вина – не само на БСП, но тя е заразителен пример. Вътрешнопартийното строителство възпря демократическия централизъм. Същите партийни кадри стават държавници след изборите. Няма как тази идеология и това възпитание да не се пренесе в държавата”, каза ген. Михов.

Бившият шеф на Военновъздушните сили и на Генералния щаб на Българската армия коментира и тезата на президента Росен Плевнелиев, който заподозря руски провокации за изтощаване на българската авиация.

“Защо да не разузнава Русия с авиация. Руските самолети не ни провокират. Ние сме на границата на горещ мир отколкото студена война. Военната сигурност не присъства към днешния момент в страната това е проблем", каза Михов. Според него България няма нужда от повече присъствие на НАТО. “Нямаме нужда повече НАТО да ни доставя оръжие”, коментира генералът изказването на Соломон Паси за ядрени доставки на съхранение от НАТО.

Най-важното
Всички новини
X

Да помогнем на украинските деца!