АБВ ще прави скромна кампания с пари за храна и бензин

OFFNews 31 март 2014 в 08:22 1563 2

Георги Първанов

Снимка БГНЕС

Движение АБВ ще прави „скромна кампания“, заяви в ефира на bTV лидерът му Георги Първанов и посочи, че тя ще струва „колкото парите за храна и за бензин, нищо повече.

Той сравни предстоящата кампания на АБВ с кампанията, която самият той е правил през 2001 г.

Първанов посочи, че движението му се финансира от частни лица, но бе категоричен, че АБВ няма богати и известни спонсори.

Отцепникът от левицата подчерта, че не се притеснява от прогнозите на социологическите агенции, според които АБВ може и да не прескочи прага за влизане в Европарламента.

„Тази игра със социолозите отдавна съм я гледал, не искам да коментирам. Нека те си вършат работата, а съвсем скоро ще видим и истинските резултати“, каза Първанов.

Във връзка със заявката си да приобщи към АБВ и десните избиратели, експрезидентът коментира, че на много места в България разделението на „ляво“ и „дясно“ не важи.

„В малките общини няма ляво и дясно. Хората ги интересува как ще живеят, хората ги интересува как да си изкарват хляба, как децата им да не бягат в чужбина“, каза Георги Първанов.

Попитан дали АБВ ще прерасне в партия, социалистът даде уклончив отговор:

"АБВ е дългосрочен проект, не е еднодневка. След изборите на 25 май, ние и отсега се готвим за следващите избори, но ние ще участваме на всеки следващ избор. Това е субектът, няма да има други, с които да се коалираме и да трансформираме нашето участие в изборите."

Първанов даде доста оптимистична прогноза за резултатите на движението си, като заяви, че всеки резултат, който реализира под три евродепутата, ще се счита за "незадоволителен".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!