Quantcast

Битата лекарка от Раковски: Не ме е страх, унизена съм

OFFNews Последна промяна на 15 декември 2014 в 15:29 4241 4

Снимка trafficnews.bg

Божидара Пеевска

"Не ме е страх, унизена съм от случилото се". Това заяви пред журналистики нападната от роми лекарка от Раковски Божидара Пеевска, пише БГНЕС.

Д-р Пеевска успя и да разкаже какво точно се е случило предната нощ.

Към 21.30 часа в кабинета са влезли майката и бабата на момиченце на около 3-4 години, което е отпило препарат за пране. Д-р Пеевска преглежда детето, което е в добро общо състояние и казва на близките, че трябва да му се направи промивка на стомаха. Това може да стане в Пловдив - в клиниката по токсикология. В това време бабата на детето повишава тон, започва кавга, настоява промивката да се направи на място.

Д-р Пеевска, която е имала намерение да вика линейка от Пловдив, за да закара детето, вече се обръща към полицията за помощ, защото, по нейните думи, оттук нататък никакъв преглед не е възможен. Щом чуват, че звъни в полицията, двете жени грабват детето и хукват с клетви по коридора. Тя излиза навън след тях и настоява детето да бъде заведено в токсикология. В този момент от тъмното в коридора излиза мъж, според нея баща на детето, пристъпва учтиво към нея. Д-р Пеевска решава, че той ще поеме нещата и започва да му обяснява къде точно да заведат детето, защото след два часа може да се почувства зле. В този момент мъжът я удря силно по главата.

За д-р Пеевска, оказва се, това не е първото нападение. Тя дава десет дежурства месечно в кабинетите на спешна помощ и твърде често е била обиждана. Преди 2-3 години в Столипиново някой посегнал да я души, както си стояла в колата.

Лекарката с дълъг стаж казва, че не се страхува. Чувства се обидена и унизена от снощното нападение. За нея подобни преживявания ще спрат, когато "има държава".

Снимка: http://trafficnews.bg/

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

15.12 2014 в 16:50

До "барут", който написа:
БЕХ, защитете българските лекари от ромите!
Една циганка(може политкоректн-конячка,ромка) беше казала-А дано, ама надали!

15.12 2014 в 16:37

БЕХ, защитете българските лекари от ромите!

15.12 2014 в 16:28

Добре, навсякъде четем за тези пребити лекари от цигани, ама какво се случва после с тях - хващат ли ги, съдят ли ги по бързата процедура, влизат ли в затвора, за колко време?! Те си праят едно и също - чувстват се безнаказани, защото определени етнически партии застават зад тях и им плащат. Същитие тези вадят етническата карта, когато се почустват застрашени... Какво стана с промяната в Изборният кодекс за задължителното гласуване?!А ако се въведе и образователен ценз - тогава им е спукана работата. На там трябва да се гледа и действа! Дано това правителство има волята направи сериозни промени по този въпрос, за момента само Москов нарича нещата с истинските им имена.

"Аз подкрепям министър Москов
Общност" ТУК: https://www.facebook.com/ministerMoskov?fref=ts

15.12 2014 в 16:26

От Българския хелзинкски комитет дори сравниха Москов с Хитлер.

"На някой демократ с по-реактивен характер веднага ще му се иска да изкрещи - За какъв се мислите, г-н министър? Демонстрираното самочувствие и амбиции да не би да са имперски желания", каза от парламентарната трибуна Тунчер Кърджалиев от ДПС.

Според него изказването на министъра е "ярко олицетворение на институционализирано беззаконие и апел чрез словото на омразата за демонстриране на агресивно и безпардонно отношение към определен етнос, към определена общност от хора". Министърът стигматизира цял един етнос, заяви депутатът.

"Г-н министър, вие само с три изречения нарушихте шест основни базови норми на българската демокрация - конституцията, закона за здравето, Закона за защита от дискриминация, Всеобщата декларация на ООН, Конвенцията за защита правата на човека на Съвета на Европа, Хартата на ЕС за основните права. Нарушихте и Хипократовата клетва", заяви Кърджалиев.

"Ако не приемате правовия ред, г-н министър, нямате право на публична длъжност, нямате право да взимате решения в интерес или в ущърб на обществото", посочи той. Кърджалиев заяви, че е нелепо предложението да се преговаря с ромски лидери по отношение на оказване на спешна помощ в ромските квартали.

Източник: http://bulgarskireporter.com/balgariya/148-politika/713-anketa-tryabva-li-petar-moskov-da-podade-ostavka#ixzz3LxaKGCZ9