Борисов от Кърджали: Хората са мост, а не пропаст

OFFNews 22 март 2014 в 11:15 1508 0

"Ние от ГЕРБ също се грижим тези хора и правим всичко възможно, за да живеят по-добре всички български граждани. Защо Сергей Станишев дълбае пропасти между хората? Говорим на един език, работим заедно, защо Станишев дели хората? Мостът между партиите са хората, без значение дали са християни, мюсюлмани или българомохамедани. Хората са мост, а не пропаст"

Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в Кърджали, където днес партията ще обяви своята листа за евровота.

"Не разбирам каква е разликата между Кърджали и София, между Кърджали и Пловдив и т.н. Сигурно Сергей Станишев има основание да ги говори тези работи за Кърджали. Защо? Не разбирам. Български мюсюлмани имаме и в ГЕРБ и те са много повече отколкото българи има в ДПС. Тези хора са нашият мост и затова в Народното събрание не е вярно че само ДПС защитава българските мюсюлмани", коментира Борисов.

Лидерът на ГЕРБ подчерта, че от партията подпомагат еднакво и църкви, и джамии, и синагоги.

"На тази българска земя живеем всички заедно. Колкото сме по-единни, толкова сме по-силни", каза Борисов, като коментира още, че в България няма етнически проблем, ако не го създават партиите.

От Кърджали Борисов защити и държавните субсидии, за които заяви, че "ако няма държавни субсидии, партиите ще бъдат зависими от бизнес и корпоративни интереси".

"Тези, които сега предлагат да се махнат субсидиите на партиите, са зависими от бизнес кръгове; те си имат банки, които стоят зад тях.", каза още лидерът на ГЕРБ.

Най-важното
Всички новини