Близки на убитото край Варна момиче подозират неин приятел за смъртта ѝ

OFFNews 06 януари 2014 в 10:31 10396 1

Хюлия Маджар. Снимка: Фейсбук
Хюлия Маджар. Снимка: Фейсбук

Убитата край варненското село Белоградец Хюлия Маджар е имала приятел от детските си години, за когото се смята, че има финансови проблеми и дължи пари. Той може да е намесен в престъплението, смятат близки на убитото 20-годишно момиче. 

Младежът е приятел на Хюлия от детските им години. За момента се знае, че има задържан младеж, който по-късно е освободен от полицията. 

Хюля е напуснала дома си, за да посрещне Нова година с приятели и оттогава не се е прибирала. Според нейни близки тя получила телефонно обаждане на 1 януари вечерта, след което излязла. От тогава следите ѝ се губят. 

За момента непотвърдена остава версията, че момичето е отвлечено, за да бъде искан откуп. Появиха се версии, че ден след отвличането на Хюлия, похитителите се обадили на родителите ѝ и поискали откуп. Предупредили бащата Назми да не се обажда в полицията. След като чакал обаче 24 часа, той не издържал и се свързал с Дирекцията на полицията.

Родителите ѝ са известни предприемачи в региона. В село Белоградец разказват, че семейството е голям работодател в региона, а хората ги харесват, защото били отзивчиви и помагали. 

Очаква се днес прокуратурата във Варна да даде повече информация около шокиращата смърт на 24-годишното момиче. Трупът ѝ беше открит късно вечерта на 4 януари от случайни минувачи край магистрала „Хемус".

 

Най-важното
Всички новини