България и Алжир с общи усилия в отбраната

OFFNews 29 септември 2015 в 18:37 1907 0

Николай Ненчев.

"Днес съживяваме едно сътрудничество с дългогодишна история. Вярвам, че това ще допринесе за по-задълбочени контакти в областта на военното обучение и военната медицина, с която особено се гордеем“, заяви Николай Ненчев по време на посещението си в Алжир.

Там той се видя със заместник-министъра на отбраната и началник на Генералния щаб генерал-лейтенант Ахмед Гаид Салах, с когото подписа споразумение за сътрудничество в отбраната.

„Вярвам, че даваме ясен знак към нашите два народа и целия свят, че можем да си сътрудничим и да работим заедно в борбата срещу тероризма“, каза българският министър.

Според него военните експерти от двете страни трябва да потърсят допирни точки и отправи покана за съвместно участие в учения, както и да обменят информация, свързана с тероризма.

„Днес тероризмът е глобален проблем и в борбата срещу него трябва да търсим и да получим подкрепа от цялата миролюбива световна общност“, отбеляза Ненчев.

На срещата генерал Салах отбеляза, че визитата на българската делегация е посещение на най-високо ниво след дългогодишен застой.

Най-важното
Всички новини