Бъдещето на фотографията у нас е тема на представителна дискусия в София

OFFNews 23 ноември 2015 в 14:28 3417 0

Репортаж

Снимка Венцислав Петров

Кадър от проект „Събития и репортаж“

„Българската фотография като изкуство и бъдещето ѝ през XXI век“ е темата на голяма среща-дискусия, насрочена за 28 ноември в София.

Всички с интерес към фотографията – без значение дали с нея си изкарват хляба, или им е хоби – са поканени на разговора в събота, 28 ноември от 14.45 ч в конферентната зала на Руски културно-информационен център, София, ул. Шипка 34.

Входът е свободен.

Проявата е организирана от Фото Кафе медия, PENTAX България и НСФА „Янка Кюркчиева“. Участието си са потвърдили знакови имена в българските фотосреди.

Уводната лекция ще изнесе Венцислав Петров, лектор и преподавател по фотография, администратор на ADV-Bulgaria.com, създател на OFFRoad-Bulgaria.com и Мобилна спасителна служба. По думите му неговото хоби и интереси към високопроходими машини, екипировка и екстремни спортове естествено се съчетават с фотографията като начин на живот и нагласа.

Идеята за съботната дискусия Венцислав Петров мотивира с главоломното развитие на редица процеси и събития в света на фотографията. „Надявам се – добавя той - да не сме закъснели прекалено и намирам, че е крайно време фотографите да не следваме събитията, а да ги осмислим и да бъдем адекватни на времето и бъдещето.“

Основен акцент на дискусията ще бъде художествената фотография, високото изкуство и неговото място в обществото, както и възможностите и препятствията пред фотографите за реализация и признание.

Най-важното
Всички новини