АБВ иска забрана за гласуване на сънародниците ни в Турция

OFFNews 01 април 2017 в 17:35 7111 4

Националният съвет на ПП Алтернатива за българско възраждане прие решение за развитието на партията и нейните цели през следващия политически сезон, съобщиха от малката лява партия.

Приоритет за политическата сила ще бъде работата за промяна в избирателната система на страната и недопускане на вмешателство на външни сили във вътрешните работи на България. 

На изпълнителното бюро на партията е възложено да инициира гражданска подписка за законови промени, предвиждащи забрана за гласуване на български граждани с двойно гражданство в страни извън Европейския съюз, в които е забранено двойното гражданство. 

Подобна промяна засяга единствено сънародниците ни в Турция. Там двойното гражданство е забранено като единственото изключение от общото правило е за изселниците от България.

Освен това АБВ ще започне широка дискусия с политическо, експертно и академично участие по цялостната нормативна уредба, свързана с изборния процес.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

16193

1

SC

01.04 2017 в 17:57

Не е нужно да се изхвърляме чак толкова. Който успее да си попълни документите на български език съвсем самостоятелно, нека получи разрешение да гласува.
А останалите да ходят да лижат бессссценния полумесец, висящ от чатала на султан Смеагол.