Ексклузивно Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог в студиото на OFFNews (видео)

69% от читателите на OFFNews "за" предсрочни избори

OFFNews 08 юли 2013 в 19:00 3573 16

Резултатите от анкетата на OFFNews
Резултатите от анкетата на OFFNews

69% от читателите на OFFNews са "за" провеждането на предсрочни парламентарни избори като изход от политическата криза, до която доведоха поредицата от кадрови грешки на кабинета "Орешарски", кулминацията на които бе избирането на Делян Пеевски за председател на ДАНС.

Това сочат резултатите от последната ни анкета, в която ви питахме "Одобрявате ли призива на президента за предсрочни избори?". Взехме повод от изявлението на Росен Плевнелиев на 5 юли, че щом няма разбирателство и чуваемост, трябва да бъде приложен "единственият способ за разрешаване на нерешими конфликти" в демократичните държави - изборите.

Плевнелиев направи това изявление на 22-рия ден от протестите, избухнали на 14 юни, когато парламентът одобри назначаването на Пеевски за шеф на ДАНС.

1027 (69%) от общо гласувалите 1478 читатели са дали категоричния отговор: "Да, това е решението". На второ място, но с драстично по-малко гласове (296) е отговорът "Не. Нали скоро имаше избори. Това правителство трябва да се остави да работи". 155-има са отговорили с "Все тая, ако изборите решаваха нещо, щяха да ги забранят".

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews