Quantcast

200 хиляди души още не са подали данъчни декларации

OFFNews Последна промяна на 18 април 2014 в 14:08 2148 4

Наближава края на данъчната кампания и на възможността задълженията към държавата да се платят без наказания. От НАП предупредиха, че може да има големи опашки през последните 7 работни дни.

Чакат се поне 200 хиляди декларации. Това реално означава, че данъчните трябва да приемат по около 540 декларации на час, за да могат да смогнат, съобщава Нова телевизия.

Парадоксалното е, че за цели четири месеца са подадени около 300 хиляди декларации. Почти толкова се чакат сега в последните дни.

Данъчните съветват, ако до момента не сме подали декларация, да не се отправяме към данъчните гишета, а да я изпратим по пощата, или по електронен път с електронен подпис. Плащането е по банков път.

По традиция българинът оставя неприятните занимания за последно. На Велики четвъртък в едно от софийските данъчни поделения имаше доста желаещи да си изчистят сметките преди празниците.

Всъщност от 2013-та доста хора, които са получавали хонорари, вече имат да доплащат данъци - за последните месеци.

В Бургас се чакат над 20 хиляди декларации. Там, оказва се, и сгрешените декларации са повече от преди. Съветът е да се смята внимателно или да се попълва декларацията с баркот - тя е на сайта на НАП, а там грешките се поправят автоматично.

За неподадена декларация глоба е до 500 лева. За неверни данни - до 1000 лева. Ако се окаже, че данъчните трябва да ви връщат пари - възползвайте се от попълването на декларацията с баркот - има я на сайта на НАП. Тогава и парите ще стигнат до вас по-бързо.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

21.04 2014 в 11:47

от НАП ли са неграмотни или този който е написал дописката. Какво е това "баркот"?

18.04 2014 в 17:22

Държава няма на кого да платя данъците,там в София се хранят на кредитите от ЕС и нефта и газта от Русия,данъците вече са символични,отживелица,няма кой да брои стотинки

18.04 2014 в 16:42

И от къв зор,да бързам да ви давам дакларации и да ви плащам?Миналата година ми скъсахте шортите,да плащам,за да храня цигани и мързеливци!Ще чакате,и без това ще окрадете всичко!Оставката първо,пак после ше видим.

18.04 2014 в 14:24

... ОСТАВКА, бре...какви данъци бълнувате... от градинки и чешмички ли?...

... хахахахахахахахаха

... глоба 500 лв... тая сума на данък за какъв размер доход отговаря, алооо...

... хахахахахахахахаха