Quantcast

Зоран от Западните покрайнини: Няма българска телевизия, дори и да платим

OFFNews Последна промяна на 05 април 2014 в 17:53 4028 7

Снимка bTV

От няколко месеца българите от Западните покрайнини не могат да гледат българска телевизия безплатно заради цифровизацията. След нейното въвеждане българският сигнал там изчезва.

„Искаме да гледаме, ама не можем. Не може – даже и да платим. Много сме западнали”, казва Зоран Здравков от с. Горно Тлъмино пред bTV.

Той е категоричен, че както в Сърбия, така и у нас се чувства българин.

В Босилеград живеят предимно българи, останали извън границите на родината след Първта световна война.

В коментар за телевизията от компанията, която поддържа цифровите мултиплекси казват, че според международните конвенции те нямат право да излъчват цифров сигнал на територии на съседни държави. Обратното би означавало България да замърсява телевизионния ефир на Сърбия.

От мултиплекс операторите съветват жителите на бедния район да си купят сателитни чинии.

"На планината Черноок има общински предавател, но на него има качена само местна телевизия. Даваме нашия репетитор да се качат две български телевизии, които ще ги излъчваме без пари", казва кметът Владимир Захарийев.

Според експерти единствено в Босилеград може да се прихване ефирен сигнал, защото модерните телевизионни кули осигуряват ефир на български погранични села.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

06.04 2014 в 11:25

То с тая цифровизация и в България има места където не може се гледа българска телевизия

06.04 2014 в 10:36

Верно е , че не им требва да гледат български телевизии, по-добре да си гледат руски направо....
А и в нета такива помияри като Балканоолу направиха така , че човек от чужбина като види резултат на български в гугъла и прескача нататък...
Хубава работа вършите вие помиярите, нъл тъй, Балканоолу- лижете гейски херсонски гъз, турски рязан ...кардан, и Путьоновски кагебейски мъ.дури , само за копейки :-)

06.04 2014 в 07:39

Е не им трябва да гледат всички български канали. TV ALFA им е достатъчен, има го качен в Интернет. Това е каналът на истинските български патриоти и националисти. Пък и другите кали са в Мрежата, там да ги гледат.

И това са си български територии. Не виждам причина да ги подаряваме на чужди държави. Те трябва да бъдат част от Родината.

06.04 2014 в 06:39

Зоране, брате хич ти не требе. Българската телевизия, особено нЕкои канали TV7, Alfa са като первий канал на Московската телевизия.
В българските телевизии е събрана що има-нема човешката глупост, купена журналистика и до болка тъпи реалити формати.
Не ти требе Зоране разочарование
Поздрави

06.04 2014 в 00:44

Толкова ли не може да се намери някоя драгоманска кабеларка да пусне една жица до Димитровград(Цариброд).

05.04 2014 в 21:09

.... ееееее зоране... и какво - не можеш да си догледаш турския сериал на български ли... или ти липсват гейчо, блейчо и злобейчо... или тлъстите трътки на бесепарките от парламенТоТ...

... хахахахахахахаха

05.04 2014 в 20:08

:) "От мултиплекс операторите съветват жителите на бедния район да си купят сателитни чинии." - хем си от беден район, хем ги съветват да си купят сателитни чинии.... Ех, акъл :)