Жители на "Младост" и "Дружба" излизат на общ протест

OFFNews 31 януари 2017 в 08:54 4510 2

Протестиращи от

Протестиращите в столичните квартали „Младост“ и „Дружба“ 2 ще излязат в общ протест срещу застрояването в София. Протестът ще се проведе на 1 февруари от 18.00 часа до хипермаркет "Кауфланд" в "Дружба" 2, където заради строеж е блокирана пътека, водеща до квартала и спирките на градския транспорт.

Сега хората са принудени да обикалят около километър, рисково да пресичат булевард „Цветан Лазаров“, за да стигнат до първа част. Вече над 1 000 подписа са събрани в подкрепа на искането за възстановяване на пешеходния достъп. Пътеката, която служи на жителите на квартала повече от 30 години е затворена в началото на декември миналата година от частно лице. Тя попада в негов имот, но никой от държавата и общината не е намерил за редно да защити обществения интерес и да бъде предвидена пътека за преминаване на пешеходците. Сега те са изправени пред една своеобразна Китайска стена, за да стигнат до съседния квартал, съобщават от инициативния комитет.

Недоволството на жителите на квартала ще бъде подкрепено от протестиращите в "Младост". През следващите дни се обмисля и протест пред Столична община, където обединените граждански сили ще кажат - „Стоп на строителната мафия“.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови