Quantcast

Жалба замразява ремонта на бул. "Витоша"

OFFNews Последна промяна на 18 август 2014 в 12:00 8136 2

Жалба спира третия етап от ремонта на бул. "Витоша" в София - между улиците "Солунска" и "Алабин". Общинската фирма "Софинвест" е подала жалба до Комисията за защита на конкуренцията срещу Столична община.

Жалбата е подадена на 1 август, тя е свързана с втората обособена позиция от поръчката - за консултантски услуги.

Ремонтът трябваше да приключи до края на годината, но има вероятност сроковете да не бъдат изпълнени заради жалбата.

Реконструкцията на бул. "Витоша" продължава близо 3 г. Първият етап - между бул. "Патриарх Евтимий" и ул. "Неофит Рилски" - беше завършен през пролетта на 2012 г., като разходите бяха поети от изпълнителите на втория лъч на метрото.

Вторият етап (от "Неофит Рилски" до ул. "Солунска") бе за сметка на Столична община.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

18.08 2014 в 15:31

"НЯКАКВИ СИ ЧАСТНИЦИ"....ДРУГАРЮ,времето на"държавниците"приключи преди 25г.И нищо лошо няма в "частниците",стига обществените поръчки,вклч.,тези на СО,да не бяха толкова страховито корупционни.Че за единият му"фонтан"на "Витошка",софиянци първо платиха проект,всички видове разрешителни и лицензи,строетелство....а после-демонтаж и всч.свързани дейности.Защо?Защото някакъв си там фейс от СО,нещо не домислил и недоправил,та се родил"архитектурен и строителен недонос".СК 13 и ГБС....основните ползватели на заемите и общинските пари,за ремонтите на столичните булеварди и улици.Да не би пък други да няма на пазара!?Ама чии са тези вечно печеливши компании!?И какво общо има Симо Пешов с ПП ГЕРБ,в частност,със с.Белчин,Самоковско?

18.08 2014 в 13:07

А за третия етап за завършването на пешеходната зона на бившия бул. "Витоша" КОЙ е отговорен, не трябва ли Столичната община да си довърши работата без влиянието на някакви си частици, като "Софинвест" ?!