Зелена зона в 'Иван Вазов' и 'Яворов', ГЕРБ, ДБ и Патриотите в СОС се договориха

Въвеждат електронен винетен стикер за паркиране в София

OFFNews 15 октомври 2020 в 16:31 12108 1

Зелената зона за паркиране ще бъде разширена в столичните квартали "Яворов" и "Иван Вазов". 

Групите на ГЕРБ-СДС, Демократична България и „Патриоти за София“ в Столичния общински съвет ще подкрепят доклада, който засяга тези промени, съобщи председателят на СОС Елен Герджиков във фейсбук. 

Днес свиках консултации с представители на всички политически групи в СОС по темата, свързана с транспорта и политиките за паркиране, информира Герджиков. В момента в комисиите към съвета се разглеждат три доклада, отнасящи се до промени в Наредбата за организация на движението на територията на Столична община - първият е на Борис Бонев, вторият е на група съветници от ГЕРБ-СДС, а третият - на съветник и двама районни кметове от ДБ. В тези три доклада има доста идеи, които съвпадат. Целта на срещата бе добрите предложения, за решаване на важните за софиянци и гостите на града въпроси, да бъдат подкрепени с консенсус, обяснява шефът на СОС. 

Постигнат е и консенсус и за въвеждане на електронен винетен стикер за паркиране, облекчение при издаването му на хората в неравностойно положение и добавяне на изискване за задължителен годишен технически преглед с цел премахване на превозни средства от улиците на София, които са излезли от употреба, но се ползват като складови помещения. 

Разширяването на синя зона и увеличаване на работното време на платените зони към този момент не срещат подкрепа от всички политически групи в СОС. Сред изложените мотиви за това са, че заради COVID кризата не са проведени достатъчно обществени обсъждания, както и че това би затруднило допълнително гражданите в сложната епидемична обстановка, обяснява Герджиков.

Променти трябва да бъдат гласувани на заседанието на СОС на 12 ноември. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!