Започва изграждането на моста в Царево, на който загинаха четирима души при наводненията

OFFNews 01 април 2024 в 12:55 1572 0

Снимка БГНЕС/Иван Янев

Започва изграждането на моста в Царево тази седмица, съобщава БНТ. Съоръжението беше напълно разрушено при наводненията през септември миналата година и на него загинаха четирима души, отнесени от приливна вълна. Той е основен маршрут към кв. Василико в Царево.

Днес кметът на Царево Мартин Киров направи инспекция на обекта. Към момента усилено се работи по подготвителните дейности преди същинското изграждане, което ще започне до дни.

"Всички мостове са важни, работим усилено по проектиране и съгласуване, имаме готовност за същинско изграждане на моста за кв. Василико. По другите два моста съгласувателните процедури също са към края. Зная, че всички искаме да са готови веднага, но се съобразяваме със законовите процедури и срокове", заяви Марин Киров.

Преди две седмици бяха изплатени средствата от първия транш на пострадалите от наводнението. В часовете след бедствието беше създадена специална дарителска сметка, по която да бъдат набрани средства за подпомагане на засегнатите собственици на имоти и бизнеси на територията на общината.

В дарителската сметка са постъпили средства в размер на 396 271,79 лв. Част от сумата беше разпределена между пострадалите, спрямо степента на понесените щети.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки