Започна почистването на острова от боклуци до Своге

OFFNews 16 януари 2021 в 14:40 2178 0

Снимка Асен Тонев/БТА

Започна разчистването на около 10 дка боклуци, струпани след обилните дъждове от река Искър при стената на ВЕЦ "Своге".

Започна разчистването на плаващото сметище в река Искър край Своге, след като бяха отпуснати необходимите средства за това. Комисия от експерти ще реши как да се ползват отпуснатите от правителството 220 хил. лева.

"Комисията все още не се е състояла, но като представител на ВЕЦ, аз съм тук да осигуря достъп на техниката и да не се стигне до допълнителни повреди. Този боклук си е в реката. Това, че идва тук е предимство, защото, ако го нямаше ВЕЦ-a, щеше отдавна да е в Черно море", каза Васил Шуманов от ВЕЦ-Своге пред България Он Еър

Разчистването ще отнеме няколко дни. Извършват се множество курсове за извозване на отпадъците, от пластмасови опаковки до дивани, с 2 камиона.

"От ранните часове на деня започна разчистването на сметището. Тази картина, ако не се предприемат по-сериозни действия, може да се повтори при следващи порои. Вероятно е нужно да се подходи превантивно и да се поставят улавящи съоръжения. Не би могло да има грешка от страна на общината, сметището е от София", каза зам.-кметът на Своге Илия Богданов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Елена, която върна наградата