Зам.-шефа на Софийския затвор аут, регистрирани са тежки нарушения

ОFFNews 02 май 2018 в 20:48 7363 1

Министърът на правосъдието Цецка Цачева е отстранила от работа зам.-началника на Софийския затвор Анатоли Борисов заради резултатите от проверката, извършена след бягството на двамата рецидивисти Владимир Пелов и Радослав Колев.

"Във връзка със започналите дисциплинарни производства с моя заповед и с цел да бъдат съхранени и обезпечени доказателствата временно съм отстранила от работа заместник-началника на Софийския затвор", каза министърът, цитирана от "Фокус".

По думите на Цачева, има много тежки нарушения.

„В деня на бягството бе разпоредена проверка, която се случи на 12 април, относно фактите и обстоятелствата довели до това дръзко нарушение. Искам няколко думи да кажа по отношение на доклада от проверката. 12 лица са индивидуализирани като допуснали нарушения на носенето на службата, както и такива, които са на ръководни позиции по отношение на организацията на самата охрана“, каза Цачева в парламента днес.

Тя поясни, че очаква и друг доклад. "Информирана съм, че много прецизно се изследват заглушителните устройства, които вече са въведени в затвора в Белене, и възможността да бъдат използвани и в други места за лишаване от свобода", допълни тя.

На 3 април от Централния софийски затвор избягаха двамата рецидивисти и извършители на тежки престъпления Владимир Пелов и Радослав Колев.

Ден по-късно временно преназначения на длъжността главен директор на Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“ Свилен Цветанов и началника на затвора Петър Кръстев подадоха оставки, които министър Цачева поиска.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!