Заловиха 40 кг хероин при акция в Ямболско

OFFNews 23 декември 2016 в 13:55 5737 0

Служители на ГДБОП са задържали 40 кг хероин, предназначен за родния пазар, при операция на територията на Ямбол. Наркотикът е хванат на 21 декември, като акцията е неутрализирала четиричленна организирана група, съобщават от пресцентъра на МВР. 

Реализацията е на служители на ГДБОП, подпомогнати от областните дирекции на МВР в Сливен, Ямбол и Хасково, под ръководството на прокуратурата.

Акцията е проведена след двумесечно наблюдение, осъществено от служителите на ГДБОП и колегите им от териториалния сектор на дирекцията в Сливен.

Служителите са влезли в дирите на престъпна група, която се е опитвала да продаде въпросното количество хероин. Първото количество от 5 килограма, е заловено в момента на предлагането му на паркинга на голяма търговска верига в Ямбол. На място са задържани четирима мъже, съпричастни към престъпната дейност. Дрогата е открита в автомобила на дилъра. В хода на последвалите действия, в частен дом в село Радовец, е открито останалото количество от около 35 кг хероин. Иззетият наркотик е с много висока чистота, близо 60%. По цени на съдебната система стойността е около 2 милиона лева, а при улично разпространение цената е многократно по-висока.

Общо 22 претърсвания и изземвания са извършени само за 36 часа, съобщи апелативният прокурор на Бургас Любомир Петров. Той добави, че един от задържаните е от гр. Ямбол, а другите трима - от с. Радовец. Те са обвинени в извършване на престъпление по чл. 354а НК за разпространение на наркотици. Очаква се днес на четиримата да бъде определена постоянна мярка „задържане под стража“. Трима от четиримата обвиняеми вече са осъждани.

Главният секретар на МВР поясни, че успешната операция е резултат на доброто сътрудничество между институциите. По думите на директора на ГДБОП гл. комисар Ивайло Спиридонов задържаният хероин е бил предназначен за вътрешния пазар. Това е рекордно количество от този вид дрога, открито в жилище.

Припомняме, че само преди дни отново на територия на обл. Ямбол бяха задържани двама мъже, обвинени в контрабандно пренасяне на 8кг хероин, а през лятото на ГПП „Лесово“ бе задържан ирански шофьор на камион, пренасящ около 400кг хероин.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови