За трета поредна година БАТ България и приятели чистиха Борисовата градина

OFFNews 10 април 2023 в 18:35 927 0

Кампания

Снимка БАТ България

БАТ и приятели чистиха Борисовата градина навръх големия християнски празник Цветница.

Навръх светлия празник Цветница екипът на БАТ България, партньори, доброволци, граждани и популярни родни личности, заедно за близо два часа почистиха около 100 килограма неправомерно изхвърлени отпадъци в парк Борисовата градина в столицата.

Компанията е основен партньор на инициативата "Пчелен мед за смет", в чието трето издание се включиха стотици хора за почистване на парка. Каузата на инициативата, подкрепена от БАТ България, е да насърчи отговорното поведение сред широката общественост, превенцията срещу замърсяването с дребни отпадъци на околната и градската среда и поощряване на доброволчеството.

Сред неправилно изхвърлените боклуци имаше фасове, пластмасови и стъклени бутилки, капачки, метални предмети, както и по-обемни отпадъци.

Кампанията "Пчелен мед за смет" е основен компонент в годишната ESG програма на БАТ България за устойчиво развитие.

Всеки участник в инициативата получи символичен подарък бурканче с натурален пчелен мед, а на финала на кампанията се проведе церемония по награждаване за отличилите се с най-много събрани отпадъци, последвана от музикална програма.

По време на "Пчелен мед за смет" от БАТ България отново призоваха за изхвърляне на отпадъците само на предназначените за тях места.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови