За МВР побоят над сирийците е "грабеж"

Юлиан Христов 02 декември 2013 в 11:57 2877 6

Сирийски бежанци Симка: Нова телевизия
Сирийски бежанци Симка: Нова телевизия

 

За МВР побоят над сирийците е просто грабеж.

Това става ясно от прессъобщение от МВР до медиите.

"Криминалисти на СДВР работят по установяването на извършители на грабеж", се казва в съобщението във връзка със случая късно снощи, при който двама сирийци бяха зверски пребити от група мъже в София.

Сигнал за извършеното престъпление бил получен снощи към 21.10 часа. По първоначални данни трима чужди граждани на възраст 26, 27 и 38 години, които са със статут  за продължително пребиваване у нас, били нападнати от седмина непознати пред заведение за бързо хранене на бул. „Сливница“.

След възникнал скандал и нанесен побой им отнели пари и документи. 

На пострадалите е оказана медицинска помощ в столична болница, а към 2.00 часа те са подали жалби в столичното Трето РУП, където са дали и показания. 

Предприети са действия по издирването на извършителите на престъплението, се казва още в съобщението на МВР.

По непотвърдена информация, побойниците са задигнали от жертвите си сума от над 1000 евро.

Това не е първият подобен случай в София. В началото на ноември на метри от оградата на бежанския център във „Военна рампа“ бе намушкан 17-годишният Али. Нападателите на момчето още не са задържани.

Жертва на враждебно настроени към чужденците групи стана и българинът от турски произход Метин. Той бе нападнат в центъра на София, защото бе забравил личната си карта, за да докаже, че е българин.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!