Yettel увеличава цените на всички абонаменти с 15%, VIVACOM вдига месечните такси заради инфлацията

OFFNews 18 януари 2023 в 12:47 23853 1

Мобилен телефон

Снимка Архив

Инфлацията вдигна цените на мобилните услуги

„Yettel България“ ЕАД ще индексира месечните абонаменти на мобилни услуги с официално обявения от Националния статистически институт (НСИ) средногодишен индекс на потребителските цени (ИПЦ) за 2022 г., който е в размер на 15.3%.

Индексацията ще бъде отразена във фактурите, издавани от 5 февруари 2023 г., съобщиха от компанията. Индексацията ще се приложи за частните и бизнес клиенти, които ползват мобилни услуги, съгласно условията на подписаните договори, уточняват от Yettel. 

По данни на Националния статистически институт натрупаната инфлация за първите 11 месеца на 2022 година е в размер на 15,80% и очакванията са отчетената годишна инфлация за 2022 година да остане на тези нива. Поради тази причина и на основание на Общите условия на Vivacom от февруари 2023 година, цената на месечния абонамент ще бъде увеличена с до 2 лв. с ДДС за всяка основна и допълнителна услуга.

Промяната ще бъде отразена в месечните сметки, издадени през февруари 2023 г. 

Няма да бъдат индексирани социални абонаменти и планове за хора с увреждания, както и новите планове Unlimited, които бяха представени и пуснати през есента на миналата година. Няма да има увеличение за услугите по договори на клиентите на придобитите оператори N3 и Net1, както и за услугите, за които е подписано споразумение за нов срок на договора след 1 януари 2023.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews