Взети са били мерки за безопасността на хората, участвали в каскадата с хеликоптера над "Градина", обявиха организаторите

OFFNews 03 юли 2023 в 18:03 1834 1

Снимка RADIOBG-LONDON

Взети са всички необходими мерки за безопасността на хората, участвали в каскадата с хеликоптер, прелетял над плаж „Градина“, обявиха в прессъобщение организаторите на събитието - Project events.

На първи юли хеликоптер и неговият оператор извършиха полет над плаж „Градина“ и хвърлиха предмети към плажа. Случаят доведе до проверка от страна на Министерството на транспорта заради две основни нарушения: полетът е на височина по-малка от задължителните по закон 1000 фута или 300 метра над земята или сградите и са били хвърлени предмети от борда.

Днес министърът на транспорта Георги Гвоздейков обяви, че заради случая ще бъде освободен директорът на Главна дирекция „Гражданска въздухоплавателна администрация“. Може бъде отнет лицензът на пилота и на авиационния оператор.

В позицията на организаторите на събитието се подчертава, че за целта на тяхната акция са наети професионални каскадьори, а падащите “предмети” като елемент от каскадата са съгласувани с концесионерите на плажа и собствениците на заведението. Те са биоразградими информационни брошури, изобразени под формата на декоративни банкноти, които не биха могли да навредят на здравето на плажуващите в този момент или да нарушат целостта и пригодността на плажната ивица, която бе почистена в рамките на деня.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1005

1

eagle60

03.07 2023 в 19:55

има закон за въздухоплаването, но организаторчетата реяили, съгласували с концесионера на плажа (!) и соствениците на заведения (!) , всичко било безопасно, перфектно изпълнено. Тия момченца си мислят че са над закона! А в безпросветните им кратуни мъждука ли лампичка, която да им подскаже че правилата във въздухоплаването са писани с много кръв и са следствие на многобройни жертви?!
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки