Водят шефа на СРС-тата в парламента да обяснява за подслушванията

Николаос Цитиридис 06 декември 2017 в 09:57 1383 0

С малък парламентарен хаос започна тазседмичното заседание на депутатите в парламента. Причината - предложението на БСП в Народното събрание да дойде директорът на бюрото за СРС-та Бойко Рашков.

По време на гласуването на дневния ред предложението на БСП за доклада на Бюрото беше гласуван като първа точка, но се сетиха, че няма как исканите от тях лица да дойдат на изслушването на време.

Освен Рашков, социалистите поискаха да се явят още шефът на ДАНС Димитър Георгиев, вътрешният министър Валентин Радев, шефът на ДАТО и техните заместници.

Тогава бе предложено точката да стане трета, за да имат време призованите да дойдат.

БСП настояха да се уверят, че изслушването ще бъде днес и поискаха работното време на депутатите да бъде удължено до приемане на 3-та точка. Това не беше прието.

За да не обидят опозицията, Данаил Кирилов от ГЕРБ предложи 3-тата точка, която беше първа, отново да стане първа. Народните представители приеха и това предложение.

Но именно това лутане из правилника обърка депутатите и председателят на парламента и Цвета Караянчева обяви 30-минутно прекъсване.

В крайна сметка точката ще е трета в дневния ред, Бойко Рашков е поканен, като към момента не се знае дали заседанието ще е закрито или не.

Докладът за работата на Бюрото беше приет единодушно от ресорната комисия в парламента, а миналата седмица Рашков каза, че срещу Националното бюро за контрол на специалните разузнавателни средства (НБКСРС) има атака, за да не може да се контролира кой кого следи и подслушва.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови