Ексклузивно СРС освободи Димитър Стоянов от ареста

ВМРО, НФСБ и "Атака" в Харманли: Не са клети бежанци, обратно в Турция!

OFFNews 04 септември 2016 в 15:13 8999 0

Трите парламентарно представени националистически партии ВМРО-БНД, НФСБ и "Атака" са за незабавно закриване на бежанските центрове у нас и изселването на техните обитатели.

"Те не са никакви клети бежанци, а нелегални имигранти, обратно в Турция, откъдето са дошли", каза евродепутатът Ангел Джамбазки по време на днешния  митинг в Харманли.

Според него съществуването на центровете за настаняване е заплаха за националната сигурност.

"Досега европейската политика по отношение на нелегалната миграция беше объркана, непоследователна, двулична и лицемерна. Няма никаква логика в изпълняването на Берлинското споразумение, според което тежестта на мигрантската криза трябва да се носи от фронтовите държави", добави Джамбазки.

Шествието в южния град тръгна от сградата на Културния дом в Харманли по обед. Събралите се хора носега огромен плакат "Вън имигрантите от България".

Те скандираха: "На бой за народа твой" и "Пришълците вън".

В шествието се включиха около 500 от жителите на Харманли. Акцията бе организирана след масово сбиване на афганистанци и иракчани в лагера преди седмица. Тогава пострада и полицейски автомобил.

"Да кажем "не" на ислямското нашествие в Европа и в частност в България. Това не е бежанска вълна, а организирано преселение", обяви депутатът от "Атака" Магдалена Ташева.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови