Бежанците в Харманли редовно прекалявали с алкохол

OFFNews 30 август 2016 в 09:47 5624 3

Снимка БГНЕС

„В центъра за настаняване на бежанци в Харманли системно се злоупотребява с алкохол и мисля, че това е основната предпоставка там да има инциденти”, коментира пред Нова тв Евгени Генов, началник на районното управление на полицията в града.

Преди ден в бежанския лагер имаше масов бой между бежанците, като дори полицейските патрули, пристигнали на място, са били посрещнати агресивно.

Според полицията в боя са участвали близо 800 чужденци, а конфликтът започнал от спор за фалшиво пеене. Трима сирийци са били ранени, но вече се чувстват по-добре. Напрежението в центъра в Харманли обаче нараства. Броят на чужденците там в момента е около 1500 души- при едва 150 преди няколко седмици.

От ВМРО настояват центърът да бъде преструктуриран от отворен тип в затворен тип и вече подготвят протест в града. „Искаме и затягане на контрола в бежанския център, тъй като в момента според нас контролът там е много слаб”, заяви Николай Георгиев, председател на ВМРО – Харманли.

Вариантът чужденците да не бъдат допускани извън оградата на центъра, вече се обсъжда между агенцията за бежанците и МВР. "Ще засилим охраната и ще променим леко организацията, за да не допускаме в бъдеще появата на такива конфликти. Ще ги разделим на отделни националности, защото разликата в поведението на сирийците и афганистанците е много голяма", заяви в понеделник вътрешният министър Румяна Бъчварова.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

29217

3

Лопе де Вега

30.08 2016 в 15:05

Айде пак сегрегация. Наште насам, ваште натам. Добре де, нали оня пелтек педофил им е забравил къркането? Сега да не кажат, че ние сме ги развратили с пиячка от завист да не ходят в рая, при тълпите трътли?

Поздрав!

77927

2

El Commandante

30.08 2016 в 10:16

Ето до какво водят алкохола и свинските пържоли.
В Афганистан като са карали само на опиумен мак, на мравката път правели.....
 
X

Да помогнем на украинските деца!