ВМРО иска жандармерия в село Алеко Константиново, роми тормозели местните

OFFNews 28 юни 2016 в 10:19 4001 4

Църквата в село Алеко Константиново.

Системен тормоз на местните се извършва от страна на ромите в пазарджишкото село Алеко Константиново.

За това сигнализира общинският съветник от ВМРО в София Карлос Контрера, който е сезирал министъра на вътрешните работи Румяна Бъчварова и главния прокурор на Република България Сотир Цацаров.

Съветникът твърди, че в селото има системни нарушения на обществения, извършвани от жителите на циганската махала в селото.

Контрера е получил редица жалби и сигнали от жители на селото, че хора от циганската махала вършат криминални деяния – побой, заплахи, опити за взлом, нарушение на правилата за движение по пътищата, склоняване и принуда към проституция, държане и разпространение на цигари без бандерол.

С писмото до МВР и прокуратурата ВМРО иска да се проведе специализирана полицейска операция за възстановяване на обществения ред на територията на с. Алеко Константиново.

Има и данни, че служебни лица и служители на МВР оказват съдействие и не водят по установения ред процесуално-следствени действия.

Карлос Контрера настоява да бъдат изпратени и части на жандармерията, докато бъдат установени лицата, фактите и обстоятелствата по описаните случаи.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

29216

3

Лопе де Вега

28.06 2016 в 11:34

Ама в циганската махала и роми ли живеят? Иначе хубаво е, че циганите мируват.

Поздрав!

15256

2

mendi

28.06 2016 в 10:51

Е каква новина е това? Това си е ежедневие по селата. Всичко е опискано от скакалците като за започне от доматите и царевицата и се завърши с джилезуту което също расте из дворовете.
Между другото да се готвят пенсионерите защото другата седмица ще раздават пенсии. След десетина дена пак ще има "новини" за пребити бабички и старци заради 100 лева.
Ама това е културна особеност.
Добре че МВР се изнесе на слънчака, сега баба ми спи по спокойно...

20374

1

Стринка Минка

28.06 2016 в 10:37

Странно.
Карлос няма ли пищов?