ВМРО и "Атака" искат Фандъкова да забрани гей парада

OFFNews 09 юни 2016 в 12:17 3034 7

Снимка БГНЕС, архив

Общинските съветници от ВМРО и "Атака" поискаха кметът на София Йорданка Фандъкова да забрани гей парада, който ще се проведе на 18 юни.

Общинският съветник от ВМРО и председател на групата "Патриоти за София" (ВМРО и "Атака") Карлос Контрера заяви, че провеждането на събития като т. нар „София прайд“, е крайно неприемливо и недопустимо от морална и от ценностна гледна точка.

"Въпросният прайд е политически митинг с политически искания и осъществяването му е покушение срещу традиционните български ценности, морала, добрите нрави и провокация срещу семейството", посочи Контрера.

По думите му провеждащите този парад целят да наложат силово над всички останали своя мироглед, за да се създаде убеждение и внушение, че всичко, което те правят и искат, е нормално.

"Аз обаче го считам за ненормално и чуждо на българските традиции, дух и култура и то не за друго, а защото тези хора искат да ни наложат един чужд за нашето общество модел на мислене и обществен ред. Какво искат всъщност те? Искат еднополови бракове, осиновяване на деца от еднополови двойки, искат хомосексуалността да бъде превърната в норма на поведение, едва ли не в задължително норма на поведение. Това е обективният прочит на този парад и идеята за неговото провеждане", коментира Контрера.

Той подчерта, че организаторите на гей парада окачествяват като враг, хомофоб, изрод и престъпник всеки, който не мисли като тях.

"Стигнали са дотам да нарекат и кмета на общината хомофоб, защото Йорданка Фандъкова е подкрепила инициативата „Седмицата на брака”. Ако кметът на София е хомофоб, за мен сигурно ще кажат, че ям деца на закуска и стрелям по гейове по улиците", каза Контрера, като посочи, че дава този пример, за да онагледи, че с въпросния парад се прави политическа кампания, насочена срещу устоите на нашата цивилизация – ценности, дух, традиции.

Сигурен съм, че огромното мнозинство от гражданите споделя същата логика. Сигурен съм, че мнозинството в тази зала също мисли така, обърна се той към колегите си в Общинския съвет. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10352

7

munchо

09.06 2016 в 14:15

"едва ли не в задължително норма на поведение"
Тоя сигурно преси да си легне проверява дали под леглото не се е скрил някой гей, който да го задължи отзад. А тайно му се иска... :-D

10352

5

munchо

09.06 2016 в 13:41

Аз пък искам най-после да се приложат българските закони спрямо неонацистката измет от ВМРО и АТАКА, която непрекъснато пропагандира и упражнява насилие и дискриминация спрямо мюсюлмани, чернокожи и гей-хора. Докато има неонацистки организации като ВМРО и АТАКА трябва да има и гей-паради.

12019

4

the cowboy

09.06 2016 в 13:22

Един път да съм на едно мнение с патриоти и националисти.

77927

2

El Commandante

09.06 2016 в 12:34

Няма смисъл от забрани.
Задължение на всеки родител е да възпита децата си така щото да разбират че това е един цирк, организиран от психически неуравновесени ненормалници, нещо като Karlukovo Break..

29585

1

Izalina

09.06 2016 в 12:26

..., а междувременно БХК се въоръжава и застава на позиция в очакване на отговора на кмета, мухахах.

Да започне веселата част :) зареждам арсенала с подигравки :D