Партията на зелените: Гей парадът насочва към порнография и престъпления

OFFNews 25 юни 2015 в 11:00 7971 16

Снимка БГНЕС

"Партията на зелените" поиска кметът на София Йорданка Фандъкова да забрани провеждането на ежегодния гей парад, защото той "насочва към порнографско съдържание и към други престъпления от Наказателния кодекс".

Никой не се противопоставя на тези хора, но те не трябва да парадират със сексуалността си. Обръщаме се към кмета Йорданка Фандъкова във връзка със "София прайд" - парад на хомосексуалните общности, който ще се проведе тази събота, 27 юни в центъра на столицата. Нито един закон в България не ограничава правата на хората с "нетрадиционна" сексуална ориентация, независимо каква е тя и независимо от начините, по които бива практикувана. Хомосексуализмът е декриминализиран в България още през 1968 година. Също така е факт и че равенството пред закона е конституционно гарантирано за всички български граждани в конституцията, посочват от партията.

Допускането и провеждането на т.нар. гей парад е част от агресивната пропаганда на хомосексуализма в съвременното общество. Именно тази агресивна пропаганда създава и подхранва негативните нагласи и хомофобските настроения към хора, които при други обстоятелства биха се радвали на нормално приемане в исторически толерантното българско общество. Отделен е въпросът, че такава една обществена манифестация демонстрира или насочва към порнографско съдържание и към други престъпления от Наказателния кодекс на РБ, допълват те.

Обществото не е длъжно да бъде толерантно към практики и явления, които са в разрез с християнския морал и битностните му корени. Лансира се и крайно манипулативното внушение, че подкрепата за "гей парада" е нещо модерно, демократично и "европейско". В действителност провеждането на "гей парад" не е протест срещу дискриминацията, а опит за насаждане на т.нар. гей лайфстайл. Това накърнява чувствата на хората с хетеросексуална ориентация, които от своя страна също биха могли да се почувстват дискриминирани, категорични са от "Партията на зелените".

От партията отправят критики и към партия "Зелените". 

"След като оправиха морето и дюните, планините и горите, реките, мръсния въздух, незаконните сметища, строителството, проучванията за газ и нефт, от партия „Зелените“ се заеха и с гейовете, травестите и лесбийките. Зелените е една от двете меркантилни партийки, подкрепящи шумно натрапващият ни се гей парад в Столицата", казват те.

Сдруженията, организациите и "Зелените", които стоят зад планирането и провеждането на "гей парада", всъщност имат за основна цел да вменят вина у мнозинството български граждани, че обществото ни не е толерантно към хомосексуализма, обясняват от "Партията на зелените".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!