Сидеров иска затвор за участниците в гей парада

Юлиан Христов 28 октомври 2014 в 09:29 10580 31

Групата на „Атака“ в парламента поиска затвор от една до пет години и глоба от 1000 до 5000 лв. за хора, които демонстрират открито хомосексуалността си.

Искането е направено с нов текст, който Сидеров и компания държат да влезе в Наказателния кодекс. Той гласи, че:

Който манифестира публично своите или на други хомосексуална ориентация или принадлежност, чрез организация или участие в митинги, шествия и паради или чрез средствата за масова информация в Интернет, се наказва с лишаване от свобода от една до пет години и глоба от хиляда до пет хиляди лева.

В мотивите към законопроекта с промени депутатите от „Атака“ са посочили, че са провокирани от организираните у нас гей паради „под диктовката на отвън на гей организации и лобистки групи“. Депутатите припомнят, че за първи път „уродливото явление“ се състояло през 2008 година и всяка година до сега скандализира обществото. Участниците в парада демонстрират „из улици неприкрит разврат, сексуална перверзност и морална разпуснатост“. Депутати припомнят, че на тоди фон се лансират и идеи за легализиране на гей браковете.

Депутатите на Сидеров показват и исторически познания, като припомнят още, че „традицията на този тип противообществени прояви датира от 28 юни 1969 година, когато в нюйоркския квартал Гринич Вилидж избухват така наречените Стоунуолски бунтове“ - серия от сблъсъци между „хомосексуални лица“ и полицаи. Именно тези безредици вдъхновили гей парадите.

Всичко това ни кара да смятаме, че тази проява, както и подобните ѝ, са не просто опасност за традиционните български ценности и покушение срещу обществения морал, но също така представляват публично подтикване към вандализъм и противообществени действия, се казва още в мотивите на внесените промени.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!