Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

"Витоша ски": Кабинката, от която падна дете, е изправна

OFFNews 25 януари 2016 в 18:10 7750 29

Кабинката на Симеоновския лифт, от която вчера падна дете, е изправна, твърдят от фирмата, стопанисваща съоръжението - "Витоша ски".

От компанията обясняват, че това са показали вътрешните проверки на кабината, съобщава бТВ.

От „Витоша ски” обясниха, че има няколко хипотези за това как една добре затворена врата може да се отвори и да се стигне до подобен инцидент.

„В кабината е имало три борда, най-дългият борд е на бащата, възможно е по невнимание той да го е поставил така, че самата врата да е нямало възможност да се затвори вътре”, коментира Костадин Костадинов - изпълнителен директор на „Витоша ски".

Другите две версии на „Витоша ски” са, че е възможно лошото време да е оказало влияние на затварящия механизъм или че върху вратата на кабинката е оказан натиск отвътре. Бащата на петгодишното дете, което падна от лифта, категорично отрече да са оказвали натиск на вратата, за да се отвори.

Фирмата, която стопанисва лифта, обяви, че не обмисля компенсации за пострадалото семейство.„Ние считаме, че фирмата не е виновна за случилото се, така че няма какво да търсим ние извън съдебни споразумения и така нататък”, категоричен беше Костадинов.

Предстои държавната агенция за технически надзор да се произнесе по случая.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Подкастът на OFFNews