"Витоша ски": Кабинката, от която падна дете, е изправна

OFFNews Последна промяна на 25 януари 2016 в 18:10 6810 29

Кабинката на Симеоновския лифт, от която вчера падна дете, е изправна, твърдят от фирмата, стопанисваща съоръжението - "Витоша ски".

От компанията обясняват, че това са показали вътрешните проверки на кабината, съобщава бТВ.

От „Витоша ски” обясниха, че има няколко хипотези за това как една добре затворена врата може да се отвори и да се стигне до подобен инцидент.

„В кабината е имало три борда, най-дългият борд е на бащата, възможно е по невнимание той да го е поставил така, че самата врата да е нямало възможност да се затвори вътре”, коментира Костадин Костадинов - изпълнителен директор на „Витоша ски".

Другите две версии на „Витоша ски” са, че е възможно лошото време да е оказало влияние на затварящия механизъм или че върху вратата на кабинката е оказан натиск отвътре. Бащата на петгодишното дете, което падна от лифта, категорично отрече да са оказвали натиск на вратата, за да се отвори.

Фирмата, която стопанисва лифта, обяви, че не обмисля компенсации за пострадалото семейство.„Ние считаме, че фирмата не е виновна за случилото се, така че няма какво да търсим ние извън съдебни споразумения и така нататък”, категоричен беше Костадинов.

Предстои държавната агенция за технически надзор да се произнесе по случая.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

30.01 2016 в 22:10

То това беше ясно от самото начало ,че има нещо гнило в историята на бащата.

30.01 2016 в 14:39

И сега, когато се оказа, че кабинката е изправна, къде се скри бащата с неадекватнто поведение?

След като той самият заговори за съд, явно на третия ден му е увряла главата, че ще трябва да се придържа към една версия, а не към шест. И все пак си призна в едно интервю, че сам е сложил борда напряко на кабинката, като 'масичка'. И по тоя начин е набутал детето е единия ъгъл на кабинката, до вратата. Така, вече на площ колкото ръкавица и непосредствено до вратата, то станало да разглежда, къде е Лалето и както се въртяло, паднало.

Не мога да разбера защо тоя човек не желае да признае и за един процент споделена вина в цялата случка. Дебилизъм до небето.

26.01 2016 в 23:26

До: тяСъщоеИзрастналаПоПистите
Съмнявам, се че изобщо някога през живота си си се качавала на Витоша. Още по-малко на ски. Много ми е интересно как по-точно си висяла с часове на влек, при положение че на влек не можеш да заседнеш и ако той спре можеш просто да се пуснеш? Освен това не е зле да си купиш речник, защото явно докато си израсТвала съТбата никак не е била благослконна към теб!

26.01 2016 в 22:05

Няма виновни. Има поука. Институциите да вземат под внимание искането за подмяна на съоръженията.

26.01 2016 в 21:16


Това, че от Витоша ски реагираха като дърва не означава, че са виновни. В случая става въпрос за безотговорност от страна на бащата. Вратата не е била затворена от самото начало, както трябва, защото както сам каза бащата е сложил своя борд между седалките за да могат да закусват. Реално неговият борд е опирал до вратата и това не е позволило да се затвори както трябва. Интересно е, че са отишли да карат сноуборд с децата, обаче не се казва къде са били поставени бордовете на децата. Така че в тази кабинка едва ли е имало особено много място. Реално дори и вратата да се е отворила в движение, ако детето е стояло на седалката, каквито са и инструкциите във всяка кабинка, нямаше да падне. Колкото и да обикаля сега бащата и да се жалва по телевизиите, според мен целта не е да се предотвратят бъдещи инциденти, а да се прикрие собствената му безотговорност и да се саморазправя с концесионера поради някакви си негови други причини.

26.01 2016 в 14:29

Бащата трябва да ги осъди най-малко за наглите им изказвания. Само като ги слушам как говорят нагло и беочливо и веднага някой друг им виновен, още не са проверили, но те не били виновни.

26.01 2016 в 13:07

ей, аман вече! Писна ми от дребни душици, за които винаги потърпевшия сам си е виновен. Айде помислете, ако вие сте на негово място и всички гракнат срещу вас, без да има значение какво всъщност се е случило? Значи какво излиза - не дишаш, не мърдаш, за да не пострадаш, еми я най-добре да си седим в къщи, да не предизвикваме сътбата, а и какви са тия работи ще карат ски и сноуборд, упадачни занимания. А да питам, защо на човека му се е наложило да си превозва дъските в кабинкатата?! Аз просто се чудя, що за наглост проявява фирмата "стопанисваща" лифта, вместо да се извинят на човека за случката и да помислят това какъв стрес е за децата, те наглеят. Да ви кажа, на Витоша съоръженията винаги са били зле подържани и в лошо състояние - не мога да се сетя за съоръжение на тази планина, на което да не ми се е случвал инцидент - я прищипани крака, я закачена и скъсана дреха, я висене с часове на счупен лифт/влек/кабинка. Видима е обаче тенденцията от години да се занемари и запусне този удобен за софиянци ски курорт. София расте, растат и потенциалните клиенти, но ски зоната на Витоша бавно и предначертано загива. Жалко!

26.01 2016 в 10:54

Призовавам башата да каже истината, в името на безопасността и спокойната почивка на всички туристи.

26.01 2016 в 10:37

Имало е проблем със заключващия механизъм и все пак ме човърка идеята как, ако си седиш мирно и тихо в кабинката, ще паднеш

26.01 2016 в 10:36

Само дето няма врата, която да не поддаде на натиск. Нали все пак в друга ситуация ще искаме да може да се отвори? Има си правила за возене в кабини в цял свят, които ако се бяха спазвали нямаше да има драма!