Великобритания: В Слънчев бряг крадат. Пазете се!

OFFNews 04 август 2014 в 13:18 4813 3

Външното министерство на Обединеното кралство е предупредило британските туристи, които смятат да почиват в български курорти и по-специално в Слънчев бряг, да се пазят от крадци.

Предупреждението е публикувано на сайта на ведомството в петък и в него е отбелязано, че с идването на туристическия пик са се увеличили и кражбите.

"Установено е увеличаване на кражбите от хотелските стаи в „Слънчев бряг”. Уверете се, че сте заключили вратата, както и прозорците и вратите на балконите, и дръжте ценните неща заключени в сейф”, се казва в обновената информация за желаещите да пътуват до страната ни.

Там се посочва още, че британците трябва да са внимателни за джебчии, когато се разхождат в градските центрове и туристическите курорти в България. Препоръчва се още туристите да бъдат особено предпазливи на места пълни с хора, като автобуси, влакове и оживени улици.

"Имайте предвид, че около Бургас и Слънчев бряг има проститутки", се казва още в бюлетина за страната ни.

Британското външното министерство съветва гражданите си и да носят копие от информационните страници на паспорта си по всяко време, за да могат така да докажат самоличността си.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Да помогнем на украинските деца!