Бум на кражбите по морето

OFFNews 22 юли 2014 в 12:35 2903 0

Кражбите по морските курорти традиционно достигат своя пик в разгара на сезона. Само за денонощие в ОДМВР-Бургас регистрираха няколко подобни случая. 

Само на 21 юли са подадени 6 сигнала от туристи, които се разделили с парите си и лични вещи.

На 21 юли от управителя на хотелски комплекс "Лагуна" в Слънчев бряг е постъпил сигнал за това, че е обран офис на хотела. Служителите на хотела открили отворена металната каса в офиса, на която висял оригиналният ключ. От касата липсвали 7000 лв. 

45-годишен турист от Етрополе пък бил обран посред бял ден на плажа в Несебър пред дискотека "Бедрум". Той се разделил с плажната си чанта, в която имало 1 645 лв. и 15 евро, дебитна карта, два чифта диоптърни очила, три мобилни телефона и лични документи. Пак вчера 47-годишен бургазлия се оплакал, че през нощта на 20 срещу 21 юли в Морската градина на града неизвестни му откраднали телефон "Самсунг Галакси Нуот 3" на стойност 1 317 лв. 

50-годишен британец, летуващ в Слънчев бряг, пък подал сигнал, че от хотелската му стая е извършена кражба. Изчезнали му два мобилни телефона, ръчен часовник и сумата от 900 лева и 60 паунда. 50-годишен украинец, отседнал също в Слънчев бряг, се оплакал, че в тясна улица в близост до хотел "Калина" бил ударен в гърба от непознат мъж, който издърпал златния ланец на врата му. 

42-годишна шведска туристка подала сигнал за това, че в автобуса от Старият Несебър до Слънчев бряг, с който пътувала на 17 юли около 20.00 ч., била обрана дамската й чанта. От там били отмъкнати 3 000 шведски крони и 1 000 лева.

За три кражби на лични вещи от плажа съобщи и полицията във Варна. Потърпевши от обирите били две 17-годишни момичета на плажа в "Златни пясъци". 26-годишна жена пък се простила с чантата си оставена без надзор в дискотека на плажа. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Да помогнем на украинските деца!