Въвеждат вечерен час в бежанските лагери

OFFNews Последна промяна на 29 януари 2015 в 18:18 3246 2

От следващата седмица ще бъде въведен вечерен час във всички бежански лагери в България. Това съобщи директорът на Агенцията за бежанците Никола Казаков.

Бежанците трябва да се контролират и ако трябва, ще ги преброяваме. Заповедта за въвеждането на вечерен час ще влезе в сила вероятно още на 2 февруари. Ограничението ще бъде 20 часа през зимата и 22 часа през лятото, обясни Казаков пред БНР.

Не е срамно, защото ние трябва да имаме отчет на хората, които са в тези центрове. Някои от тях напускат, идват нови. Трябва да има пълен отчет в центровете по държави, по брой хора, по настаняване, деца, всичко, както сега правим, и това ще продължи да се прави. Това изисква дисциплина, коментира Казаков.

Вечерен час беше въведен и при предишния мандат на Казаков.

Отначало имаше жалби, оплаквания, но направихме няколко срещи с бежанците. Тогава го нямаше все още големия център в Харманли. Имаше в „Овча купел“, в село Баня и Пъстрогор. Вечерният час определено се спазваше. Това е добре за тях, каза още Казаков.

Когато се спазва вечерният час и когато охраната има правото да провери по стаите, получаваше се  някой път - това не го крия - че външни хора влизаха и се настаняваха при тези, които имат право да се настаняват.  Ние носим отговорност за тези хора, които са настанени, а всеки един външен човек трябва да го знаем кой е, що е, как е, защо е, подчерта директорът на Агенцията.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

30.01 2015 в 05:44

алоууу буржоата кандидат комунист, внимавай какво си пожелаваш, че пак да не се молиш за партийна книжка ..

30.01 2015 в 05:24

И да са задължени да ходят с номера върху дрехите, и с някакъв отличителен знак, например емблемата на Антибългарският комитет, за да могат хората да ги отличават.

Добре ще бъде и да ги подстригват гола глава против епидемия от въшки и помещенията да се обезпаразитяват редовно с химикали.

Има положителна немска практика в това отношение, ползвайте я.