Вариант 3 на математиката след VII клас, вариант 1 за матурата

OFFNews Последна промяна на 22 май 2015 в 06:00 10051 2

Днес седмокласниците се явяват на изпит по математика, а дванадесетокласниците - на втора задължителна матура, която е по избран от тях предмет.

Вариант 3 се падна за теста по математика, вариант 1 - за тестовете за матурата.

Матурата на дванадесетокласниците започва в 8.00 ч. и продължава 4 астрономически часа, а за учениците със специални образователни потребности - 6 часа. Матура се провежда по 13 учебни предмета.

Най-много – 17 671, са избрали биология и здравно образование. 14 638 - география и икономика, а английският език е предпочетен от 11 598 абитуриенти.

В 9.00 часа бе изтеглен изпитният вариант за национално външно оценяване по математика за VII клас - №3.

Изпитът започва в 10.00 часа. Той се състои от 2 модула. Първият е модул за национално външно оценяване и е задължителен за всички. Той съдържа 20 тестови задачи от два вида – задачи от затворен тип с четири възможни отговора, от които само един е верен и задачи със свободен отговор (числов, символен или словесен). Продължителността на изпита е 60 минути, а максималният брой точки, който могат да получат учениците, е 65. Резултатът от националното външно оценяване по математика се вписва като текуща оценка.

Вторият (допълнителен) модул се състои от 4 задачи с отворен отговор, от които 2 задачи със свободен отговор, без да се привежда решение и 2 задачи с описание и аргументация на решението. Продължителността на този модул, който не е задължителен, е до 90 минути, а правилното решение на задачите носи 35 точки.

Максималният резултат от двата модула е 100 точки.

Тестът и верните отговори от изпита по математика след VII клас вижте тук.

Всички тестове и верните отговори от матурите вижте тук.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!