Божидар Алексов и Розалия Димитрова са новите зам.-директори на Агенция "Митници"

OFFNews Последна промяна на 14 август 2014 в 12:09 3845 0

 Божидар Алексов и Розалия Димитрова

Снимка Министерство на финансите

Божидар Алексов и Розалия Димитрова, зам.-директори на Агенция "Митници"

Финансовият министър Румен Порожанов назначи Божидар Алексов и Розалия Димитрова за зам.-директори на Агенция "Митници", съобщи пресцентърът на Министерство на финансите.

Те са предложени от директора Ваньо Танов. Досегашният зам.-директор Чавдар Васев е освободен от длъжност по негова молба.

Според изпратените от МФ биографични справки Божидар Алексов е магистър по икономика от УНСС със специалност „Счетоводство и контрол” и следдипломна квалификация „Международни икономически отношения и митническа политика.” Започва работа в митниците през 1991 г., в Столична митница. От 1998 г. до 2008 г. заема различни ръководни длъжности в Регионална митническа дирекция София, където последователно оглавява отдели “Митнически режими и процедури“, „Акцизи“ и “Последващ контрол“. От 2009 г. до момента заема ръководни позиции в Агенция „Митници” като директор на дирекция „Акцизи“ и началник-отдел в дирекция „Финансово стопанска дейност и управление на собствеността“. От страна на Агенция „Митници” ръководи проекта за Изграждане на Българската акцизна централизирана информационна система (БАЦИС) и изграждане на Информационна система „Контрол на горивата” за НАП.

Розалия Димитрова е магистър по „Неорганични и електрохимични производства” във Висшия химикотехнологически институт – София (сега Химикотехнологичен и металургичен университет – София) със следдипломна квалификация „МИО и митническа политика” в УНСС. От 1991 г. досега работи в митническата администрация, от стажант митнически инспектор до директор на дирекция. От 2011 г. е директор на дирекция „Митнически режими и процедури” в Централното митническо управление на Агенция „Митници”. Координира работата на митническата администрация на национално ниво и участва на срещите за обсъждане на разпоредбите проектите на Делегирания акт и Акта за изпълнение на Митническия кодекс на Съюза (прилагане от 01.05.2015 г.). Награждавана е за постигнати резултати в подготовката на митническата администрация за процеса на присъединяване на Република България към ЕС и за принос към Световната митническа организация.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X