Валери Симеонов посрещна Джулая край Дунав, не отговаря на тъпи въпроси за шума сутрин

На Корал пеят "Жълтопаветник"

OFFNews 01 юли 2018 в 08:39 7336 0

Снимка бТВ

Валери Симеонов посрещна изгрева в първото юлско утро на брега на Дунав в Тутракан. Не ми се занимава с глупости. На тъпи въпроси сутринта не отговарям, заяви вицепремиерът, запитан дал е измерил нивото на шума от репортер на бТВ. 

"Джулай морнинг" в изпълнение на Джон Лоутън огласи утрото в Тутракан. Празникът на свободния дух за седма година събра стотици, които избраха да посрещнат първоюлското утро под открито небе и под звуците на любими рок парчета. Италианската рок банда Арсея подгря хипарите минути преди изгрева. 

На плажа Корал се проведе концерт-протест на Джулая. Доброволци пренесоха тонколоните за концерта – протест. Край импровизираната сцена на пясъка се появи и символична изложба, съхранила фотоси от архива на МВР и Софийския университет от преди три десетилетия.

„Има някаква реставрация на нравите, на отношението държава-гражданин, полиция-гражданин, нещо, което го знаем от преди 30 години, днес просто няма място, но ето че пак се случва, пак има ограждения, има забрани”, казва авторът на изложбата Петър Миланов.

„Цялото Черноморие е превърнато в дограма, стъкло и бетон! Не е хубаво! Има една голяма част от нашето общество, която разбира по друг начин контактуването с морето. Ние затова сме тук, искаме да обърнем внимание на това”, каза Васил Гюров. Сред песните, които изпълниха Евегени Дайнов и група "Магистри", бе и Жълтопаветник. 

Традиционно стотици варненци посрещнаха първото юлско слънце на плажа в Аспарухово. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !