Протест на Корал на Джулая, испанци предупредиха да не се посяга върху собствеността им

OFFNews 29 юни 2018 в 12:29 8352 0

Испанската компания "Ибердрола Инмобилария", която е собственик на терен край екоплажа Корал, призова хората, които отидат на утрешния протест за запазване на пясъчната ивица, да изразят позицията си мирно и цивилизовано. Също така им припомни, че "всяка дейност на вандализъм срещу частната собственост е престъпен акт и е предмет на наказателна отговорност".

"Те не бива да позволяват да бъдат манипулирани от организация, чиято цел е да продължи с нелегалния си бизнес, като вече е доказала незаинтересованост към опазване на околната среда", се казва в позиция на компанията, разпространена до медиите.

От "Ибердрола" посочват, че като собственик на част от земята, която се намира в близост до плаж Корал, те са сложили ограда по настояване на община Царево, която ги глобила поради замърсяването и тоновете боклук, които се изсипвали от къмпингуващи на Корал върху нейната собственост през предишните лета.

След поставянето на оградата, компанията получи няколко директни атаки като разрушаване на част от оградата, отрязване на дървета, нападки в медиите и др, посочват от испанската компания.

От "Ибердрола" твърдят и че плажът остава напълно достъпен за всички хора, които искат желаят да го посетят през няколко публични входа до плажа, които са достъпни.

Хората, които искат да къмпингуват на плаж Корал, могат да ползват легалните къмпинги в същата зона, посочват испанците и  обясняват, че са учудени, че са представени като виновни, а не потърпевши от създалата се ситуация в общественото пространство.

Те обясняват и че всяка дейност на вандализъм срещу частната собственост е престъпен акт и е предмет на наказателна отговорност.

Утре в 18 часа в южната част на Корал започва голям концерт-протест "Джулай морнинг на плаж "Корал".

Той ще продължи през цялата нощ срещу неделя а в него ще участват музикантите Валди Тотев и Тони Серкеджиев от Delta Roosters, Васо Гюров и Деян Драгиев - Даката от "Ревю", политологът Евгений Дайнов с групата си "Магистри", певците Миленита и Кристиян Костов, огнено шоу на Ани Георгиева и други.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!