Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

В Люлин протестират срещу застрояването, ПУП предвижда голям парк

OFFNews 20 септември 2016 в 10:32 7310 6

Снимка бТВ

Жители на Люлин" се вдигат на протест срещу опасността да бъдат застроени зелени площи в квартала. Те са недоволни от подготвяния подготвяния подробен устройствен план (ПУП) на района. 

Дарина Николаева, един от организаторите на протеста, обясни, че люлинчани искат запазване на зелените площи, планомерно развитие на жизнената среда, съобразяване на плановете с живота на хората. Не сме против изграждането на инфраструктурата, напротив, но това не трябва да се прави е стихийно, а да има планомерно и концептуално развитие на средата, каза тя пред бТВ. 

Светла Йорданова – жител на квартала, коментира, че я притеснява планиран пътен възел, който ще разцепи квартала на две, а това ще повиши нивото на прахови частици във въздуха и ще застраши безопасността на децата.

Според кмета на район Люлин – Милко Младенов, обаче „категорично не става въпрос за застрояване на зелени площи“. Подробното устройствено планиране е в процедура, не е влязло в сила, но е минало обществено обсъждане, обясни той.

Младенов показа и самия ПУП и посочи, че се планира в квартала да има голям парк.

Кметът предположи, че ще има минимум още едно обществено обсъждане. Много от възраженията са основателни, мисля, че ще бъдат разгледани от експертите и ще бъдат нанесени корекции по плана, каза той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10538

5

Black Hex

20.09 2016 в 13:05

Може. Не държа да познавам всички квартали... Въпреки, че като млад съм живял на 18-тия етаж за малко. В ония блокове накрая, на поляната. Срещу Централния кореком, току под школата мили-ционерска. Не се набиваха много на очи, сигурно са били от по-високата каста - "цивилни" бюстители на реда. Знам ли...
Сега пък да не излезе, че сме се познавали? или ти преимуществено само милиционери си познавала по това време?

10538

3

Black Hex

20.09 2016 в 12:06

Ма не позна миличка. Мили-ционерите преимуществено имаше в "нова Връбница". До Северния парк. Там има един голям блок с 10тина входа 12-15 етажен. Точно срещу Билата. Викат му "милиционерския". Подобно котило имаше и в Люлин. В Младост имаше преимуществено военни, ако ще говорим за пагони. Не случайно най-големият гарнизонен арест беше в 1А. Там около него всички блокове бяха сайде военни. За "школата" друг път ше ти пиша, как са избрали да бъде в покрайнините на Младост.
pardonnez-moi - простено да ти е. Обикновено само в петък опрощавам, след 22ч. Но за теб ше направа изключение.

10538

1

Black Hex

20.09 2016 в 10:57

Люлин върви по стъпките на Младост.
По време на презрелия социализъм бачкаторите ги "огражданиха" с панелки предимно в Люлин и Дружба. Младост я населваха с инжинери, доктори, преводачи, артисти и партийни функционери.
Днес Младост е пълна с новоизпечени "софианци" мьекащи нечленоразделно и по нищо не се отличава от Люлин и Дружба.
Метро все ни свързва, метро ни дели...
 
X

Подкастът на OFFNews