Уволняват лекар, качил снимки и обидни коментари от раждане

OFFNews 18 юни 2015 в 14:55 11339 60

Доцент Иван Трифонов, завеждащ родилното отделение в акушеро-гинекологичната клиника на университетската болница в Стара Загора, ще бъде уволнен. Причината са качени снимки от раждане на пациентка от ромски произход във фейсбук, придружени с обидни коментари. Това съобщи директорът на лечебното заведение Йовчо Йовчев.

На кадрите доц. Трифонов позира с окървавена престилка заедно със свои колеги до току-що родила жена. 

Снимките са придружени от текст, озаглавен "Равносметка на едно банално нощно дежурство”, който гласи: "Доц.Трифонов, Д-р Мангърова и Д-р Танчева в поредното спасяване на живота на циганка с N-раждане, напречно положение на плода, предруптурно състояние на матката, с тежка пневмония и 42 градуса телесна температура... Освен всичко беше яла някакви гадости, което наложи да отваряме червото да се убедим, че не е глътнала джобен часовник... Ситуацията, разбира се, се развива в 4 часа сутринта, събота срещу неделя... P.S.- не се оплакваме! Хвалим се !".

Текстът и снимките предизвикаха вълна от възмущение в социалната мрежа. 


"Доцент Трифонов ще бъде дисциплинарно уволнен, от останалите съм изискал писмени обяснения. Това е погазване на всякакви етични норми на поведение между лекар и пациент”, заяви директорът на болницата д-р Йовчев.

Текстът и снимките вече са свалени от страницата на АГ отделението.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!