Намалиха нивото на 10 АГ отделения в страната

OFFNews Последна промяна на 02 юни 2015 в 18:05 2106 1

Министерството на здравеопазването е намалило нивото на 10 АГ отделения в страната след проверки на РЗИ за състоянието на отделенията.

Проверките започнаха след случая с пребитото от акушерка бебе в болница „Софиямед“.

Нивото на неонатологията на тази болница вече беше намалено от второ на първо ниво, което означава, че в болницата няма да могат да остават бебета с проблемно развитие и майки с рискова бременност.

Това е причината неонатологията на „Софиямед“ да не е включена в отделенията, чието ниво е променено от второ на първо.

Промяна има при АГ отделенията на МБАЛ „Бургасмед" ЕООД, МБАЛ „Св. Петка" АД, гр. Видин, МБАЛ Мездра ЕООД, МБАЛ „Проф. д-р Параскев Стоянов" АД- гр. Ловеч, МБАЛ „Св. Лазар" ООД, МБАЛ „Ботевград" ЕООД, МБАЛ „Проф. д-р Ал. Герчев"  Етрополе ЕООД, „МБАЛ Омуртаг" ЕАД - гр. Омуртаг, като част от болниците сами са поискали нивото на компетентност на отделенията да бъде намалено.

В същото време от трето на първо е намалено нивото на Университетската болница „Св. Марина“ във Варна, а от трето на второ ниво – на болница „Пловдив“ АД.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

02.06 2015 в 19:35

Ако се чете между редовете на тази статия извода е следния- НАМАЛЯВА СЕ КОМПЕТЕНТНОСТА ПОРАДИ ЛИПСА НА КАДРИ ! Болниците не могат да покрият изискванията за брой лекари със съответната специалност ! Това е истината! Изводите са за читателите ,ако разбират за какво иде реч !