Ultherapy: всичко, което трябва да знаете за тази иновативна процедура от Естетичен Център Енигма

OFFNews 03 май 2022 в 13:32 935 0

Дори ако тренирате и се храните здравословно, има някои области на тялото, които не могат да изглеждат перфектно без помоща на процедури. Лицето например е една от тях и заедно със шията често бива подложенo на всякакви естетични процедури. Процедурата Ultherapy, безоперативен лифтинг Enigma, ще ви помогне да получите външния вид, който желаете. Това е неинвазивен начин за стягане на зони като брадичката, шията, веждите и деколтето. Той се основава на същата технология, използвана в радиологията за ултразвукови изображения (т.е. по време на бременност).

Уредът използва енергията на звуковите вълни, преминаваща през кожата, за да проникне в мускула на зоната, която е третирана. Има множество приставки, използвани за повърхностно, средно и дълбоко проникване. Това кара мускула да се свива, което естетически води до стягащ, изглаждащ бръчките и контуриращ ефект. Освен това Ultherapy действа върху колагена в кожата, като го принуждава да се регенерира. Процедурата е изключително популярна, защото е доста лесна за изпълнение и не се налага нито пробиване, нито убождане, нито рязане. Прилага се върху лицето, шията, деколтето и с тази процедура може да се спасите от пачи крак бръчките, да повдигнете веждите и да придърпате горния клепач. Това е най-успешната терапия за неоперативна блефаропластика.

Ultherapy отнема около 45 минути

Максималното време, което може да отнеме тази терапия е 60 мин. Дерматологът първо ще нанесе ултразвуков гел, след което ще премине през таргетираната зона няколко пъти с леко докосване на накрайника по кожата. Реално, ултразвукът се пуска на различна дълбочина и прониква в SMAS слоя на кожата. Колкото по-дълбоко достига, толкова повече контракции се получават и по-ефикасна е процедурата. Тя е безболезнена, но съществува вариант за лек дискомфорт. Всичко зависи от чувствителността на пациента. Възможно е и самото третирано място да изтръпне за няколко часа.

Колко често трябва да предприемате Ultherapy?

Процедурата е единична и ефектът след нея се запазва 12 месеца. Възможно е обаче една процедура да се направи на няколко етапа, но това е сравнително рядка практика. След като колагенът започне да се възстановява, тялото и таргетираната зона нямат нужда от повторение на процедурата поне 10-12 месеца. След това се прави поддръжка, като тя може да бъде извършена и чак след 2 години.

Различните хора достигат резултати за различно време

Някои пациенти могат да видят резултатите бързо - дори веднага, докато на други да им отнеме време. Всичко зависи от това колко и какви промени се очаква да станат в таргетираната зона. Освен това, на местата където кожата е много увиснала е необходимо повече време, през което да се възстанови колагена.

Ultherapy процедурата действа, защото стимулира създаването на нов колаген чрез термична обработка. Колагенът се възстановява и продължава да се увеличава като количество в продължение на около три месеца след процедурата. Хората, които не забелязват резултатите веднага, ги виждат след 3 месеца.



Митове за Ultherapy

Нека да видим кои са най-популярните митове за тази процедура.

• Мит е, че Ultherapy е превантивна терапия. Истината е, че тя не работи така. Има други методи, които да ви помогнат с превантивна цел.

• Друг мит е, че ако имате Ultherapy, не може да се подложите на други процедури. Точно обратното, дори е възможно вашият дерматолог да ви препоръча да направите комбинация от процедури за по-голям ефект. Например, за да заличите от стареене ефективно може да комбинирате Ultherapy, с фотоподмладяване и плазма ейч.

• Този вид терапия е болезнена. Макар да е вярно, че всеки човек има различен праг на болка, то тази процедура рядко се усеща като болезнена. Най-често пациентите съобщават за лек дискомфорт по време на прилагането ѝ.

Може ли Ultherapy да замени фейслифта?

Ultherapy третира дълбокия основен слой на кожата, като стимулира образуването на нов колаген и насърчава естественото, постепенно стягане на кожата. Заради това и процесът е бавен. Той няма да дублира резултатите от хирургичен лифтинг на лицето, но е отлична алтернатива за тези, които търсят естествен нехирургичен подход. Така че, ако искате неоперативно да се погрижите за лицето си, то това е вашата терапия.

Предоставено от: https://enigma-ipl.com/

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    X

    За и против Гей парада