Тролеят, който сменя трамвай №6 в Лозенец, тръгва през април

OFFNews 08 февруари 2019 в 13:24 10438 0

Нов тролей тръгва в София през април. Той ще свързва "Люлин" с "Лозенец" и "Манастирски ливади". 

Заради изграждане на контактната мрежа за линията в неделя ще бъде затворена за движение частта от тунела под НДК в посока бул. "Черни връх". Трасето в посока бул. "Васил Левски" ще е отворено, съобщиха от "Столичен електротранспорт" ЕАД. 

Маршрутът, по който ще минава новият тролей, е от "Манастирски ливади" по ул. „Костенски водопад“, ул. „Бяла черква“, бул. „Арсеналски“ в обособеното трамвайно трасе, по бул. „Черни връх“, ул. „Фритьоф Нансен“, Руски паметник, ул. „Опълченска“ и до ж.к. „Люлин“. В обратна посока колите ще се движат по сегашния маршрут на тролей номер 7, през Петте кюшета, тунела под НДК, излизайки при Моста на влюбените и по обратното трасе до "Манастирски ливади". Общата дължина на удължената тролейбусна линия е 14 км. 

Част от улица „Фритьоф Нансен“ ще стане двупосочна. Предстои реорганизация на паркоместата в синята зона, като се предвижда паркирането там да стане успоредно. 

Трамвай №6 няма да се връща по бул. “Арсеналски", а ще запази сегашния си маршрут към квартал „Иван Вазов“. На негово място в кв. „Лозенец“ ще се движи тролей, реши Столичният общински съвет през юли миналата година. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!