Тристранката обсъжда промени в Кодекса на труда

Нели Чолашка Последна промяна на 03 декември 2013 в 08:22 2222 2

Заседание на тристранката.
Заседание на тристранката.

 

Националният съвет за тристранно сътрудничество (НСТС) ще заседава днес, за да обсъди предложението от правителството промени в Кодекса на труда и Закона за здравословни и безопасни условия на труд.

Тристранката ще бъде председателствана от вицепремиера Зинаида Златанова и се излъчва на живо в сайта на Министерския съвет.

Ще бъдат обсъдени и нови мерки за намаляване на административната тежест. Промените  се отнасят до издаването на разпореждане за прекратяване на трудов договор на работник, когато той не може да подаде заявлението лично.

Другите мерки са свързани с установяването и регистрирането на трудовите злополуки.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

05.12 2013 в 08:34

Здравейте, бихте ли дали линк към страницата, на която излъчват заседанията на живо, намирам само два видео архива от март и април.

03.12 2013 в 08:48

Променят движението в центъра на София заради Ханука.
Президентът Роско ще отиде в Софийската синагога, съобщиха от „Дондуков 2”Въвежда се временна организация на движението за провеждане на факелна щафета за пренасянето на ритуалния огън от Софийската синагога до Еврейския дом, съобщиха от Столична община. В същия час и президентът Роско ще присъства на запалване на огъня на еврейския празник в синагогата, става ясно от официално съобщение на президентството.