Триград се прости с Кристиян

OFFNews 23 юли 2017 в 20:14 6426 1

Триград се прости с Кристиян

Снимка БНТ

Роднини и приятели изпратиха в последния му път 16-годишния Кристиян Младенов. Късно снощи алпинисти извадиха тялото на момчето от 60-метрова пропаст, 14 дни след изчезването му.

Точно в 14.00 ч. днес десетки отдадоха почит на момчето и го изпратиха в последния му път. Хората все още не вярват на случилото се. До последно се надяваха, че момчето ще се върне живо и здраво, съобщава bTV.

Самоубийство или нещастен случай - разследването тепърва трябва да даде отговор на този въпрос. Според местните хора, Кристиян не е понесъл тежестта на вината за катастрофата и най-вероятно е посегнал на живота си още същата нощ. 

Кристиян е полетял от над 120 метра височина – вероятно още същата вечер, когато се е случил пътният инцидент на изхода на Триград.

Кристиян избяга в планината, след като на 9 юли блъсна с кола петима туристи на пътя за селото. Момчето се подплашило, изхвърлило телефона си и изоставило колата.

Кристиян е от София и е гостувал на баба си. Днес негови приятели разпространиха призив към медиите, в който молят да не се съобщават зловещи и сензационни подробности за смъртта на момчето, за да не бъдат наранявани допълнително семейството и близките му. В знак на съпричастност към трагедията в Триград отмениха празника на селото, който е на 29 юли.

Жителите в Триград алармират, че пътят е опасен за туристи заради липсата на тротоари. За да стигнат до пещерата Дяволското гърло, те трябва да се движат по пътното платно.

Отсечка е малко повече от километър, с много завои, без тротоари, без осветление. Много от туристите вървят по шосето, защото няма къде другаде и така поставят в опасност не само своя живот, а и този на другите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови