Три дни до крайния срок за подаване на данъчна декларация

ОFFNews 27 април 2015 в 17:14 4697 0

Снимка Архив

Остават 3 дни до крайния срок за подаване на декларации за облагане доходите на физически лица от 2014 г., напомнят от Националната агенция за приходите (НАП).

До момента са получени над 350 000 подоходни формуляра, като всеки трети от тях е изпратен по електронен път с Персонален идентификационен код (ПИК) или електронен подпис, допълниха от НАП.

От агенцията съобщават още, че с наближаването на крайния срок (30 април), на ден се издават по 1000 персонални идентификационни кодове, които дават възможност за подаване на декларациите онлайн. Идентификационният код се се издава безплатно и е безсрочен.

ПИК на физически лица се издава в офиса на НАП по постоянен адрес. Освен за данъчните декларации за облагане на доходите, с него могат да бъдат подавани ред други документи като осигурителни декларации образец 1 и 6, справка за изплатени доходи на физически лица и декларация за авансови данъци, изисквана от самоосигуряващи се и наемодатели всяко тримесечие.

Персоналният идентификационен код дава възможност на клиентите на НАП да следят задълженията си към бюджета, направени плащания и да проверяват какъв е осигурителният им доход, както и да получат информация за членството си в пенсионен фонд, направени вноски към него и др.

Освен по електронен път, данъчните декларации могат да се изпратят по пощата или да се подадат на място в някои пощенски станции, където директно ще бъде издаден входящ номер.

Подробна информация за декларирането и плащането на данъци и осигуровки можете да получите от сайта на НАП www.nap.bg.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!