Quantcast

Трамвай 7 тръгна след 4.5 месеца прекъсване

OFFNews Последна промяна на 15 юли 2014 в 09:09 10642 6

По линията на трамвай 7 ще се движат новите мотриси от Чехия.

Трамвай 7, който обслужва южните квартали на София, се движи от днес след 4.5 месеца прекъсване.

Той беше спрян в началото на март за ремонт на релсите по бул. "България". По план ремонтът трябваше да приключи до 9 юни, после срокът беше удължен до 28 юни заради проливните дъждове от март до юни, но фирмата изпълнител не успя да се вмести и в този срок.

За забавянето те започнаха да плащат неустойки на Столичната община в размер на 0.5% от стойността на обекта всеки просрочен ден, или по 42 хил. лв. на ден.

По ремонтираните линии общината пусна новите мотриси, които са с нисък под и с климатик. Друг плюс е, че те се движат безшумно по новите релси.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

15.07 2014 в 14:26

Не смятам, че пешеходец има място на платното и съм абсолютно за спазване на правилата - пешеходците да са в подлеза. Винаги се дразня, когато органите на КАТ обясняват, че е пострадал пешеходец поради несъобразена скорост от страна на шофьора?!
В случая имах предвид, че спирките на трамвая не са обезопасени сериозно и всяка кола, която просто загуби управление по този булевард, ще се качва безпроблемно на спирката, защото тези тънички колчета, които придържат тази зелена мрежа просто може да ги огъне човек, само ако се облегне на тях, камо ли да издържат на тежестта на движещ се автомобил. Затова дадох пример с катастрофата при Мола на Цариградско шосе, където таксито неотдавна помля хората, които чакаха на спирката. Затова смятам, че като се хвърлят милиони за реконструкции на инфраструктурата, няма да е особен проблем да се заделят няколко хиляди лева допълнително за сигурността на хората.
Инак приветствам тези ремонти и никога не бих се оплакал, когато виждам, че градът ни се променя към по-добро и това съответно облекчава трафика в София.

15.07 2014 в 13:17

Само че новите мотриси не са чешки, а полски. Относно булеварда - навсякъде има подлези. Ако някой иска да се самоубива, като минава отгоре, негова си работа.

15.07 2014 в 12:54

Сами, обясни ми каква работа има пешеходец по платното на голям булевард?
Според мен - излезе ли такъв на платното - иска да се самоубие или да зачерни нечии живот.

А това, че ремонта бе претупан и има недомислици е видно за всички.

15.07 2014 в 11:56

Напълно съм съгласен със Сами. А и безшумните трамвай също няма да помогнат на безопасността.

15.07 2014 в 11:41

По-грозно не можеха да го направят. Махнаха живия плет, сложиха едно грозни пластмаси по подлезите.

15.07 2014 в 10:02

Оставка на зам. кмета Христов. То бива некадърно изпълнение, но това вече на нищо не прилича. Общината осъществява ли някакъв контрол изобщо или просто някой трябва да вземе едни пари. Фандъкова защо го търпи тоя?